mandag den 9. april 2012

Historien bag "Gråhåret spåkone"


"Gråhåret spåkone" videoen er instrueret og klippet af moi. Beatet er produceret af Wryck. Som der er flere internetgangsters, der har påpeget så bærer det en vis lighed med "Blåtonet gråzone", det gamle Clemens nummer, og ja, det er da også en art bearbejdning af det gamle nummer fra "Regnskabets time".

Jeg vidste at Wryck havde lavet flere tracks på nogle af de gamle Clemens skiver, men havde aldrig helt fundet ud af hvilke. Når jeg spurgte kunne han ikke lige sådan huske det, hvad når man kender Wryck egentlig lyder meget plausibelt.

Tilfældet var at der er to dansk rap numre jeg i lang tid har haft lyst til at lave en coverversion af. Det ene er et MC Einar nummer, som jeg ikke gider sige hvilket, da jeg stadig kan nå det inden jeg har planlagt at dø. Det andet var "Blåtonet".

Mortito var for et par år siden i gang med hans anden plade, som Wryck var inde over. Det var faktisk her det var meningen at lave "Gråhåret spåkone", hvad jeg syntes var en fantastisk idé, da originaltracket er et af mine alltime yndlingstracks. Da Mortito senere fortalte mig det var droppet, var jeg naturligvis frisk på at bruge idéen på min plade "Lejligheden til venstre", og desuden passede den perfekt ind i mit koncept. Pladen var at Mortito skulle være med på feature, men han følte vist ikke for det eller whatever. Heldigvis endte han med at droppe noget på det track der hedder "Adrenalin marathon", så det er all good, så shout out til Mortito for at lade mig løbe med det.

Der er flere der har ment at jeg burde få Clemens til at droppe noget på det, og jo det kunne jo også være fedt. Men for det første har han jo lavet nummeret en gang, og for det andet laver han nu noget musik der sådan set er den diametrale modsætning til Valbjørn og "Lejligheden til venstre" lige nu, og for det tredje så kender jeg ham ikke, og som altid har jeg kun homies med, og det gælder også den her plade.

De her vokalbidder der er liggende er nogle jeg har snuppet fra en film om den danske postpunkscene, der hedder "Totem".

Jeg er stolt som ind i helvede af den her video, og har optur over den gode respons vi har fået på den. Hardcore er ikke død, det lugter bare underligt...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar