onsdag den 23. oktober 2013

Rune T. Kidde nekrolog


Jeg stod på Østerbro bibliotek, og glædede mig over de havde sat en masse Rune T. Kidde bøger op. Der stod to datoer den ene var 27. september 1957, den anden var 20. oktober 2013. Jeg stod og undrede mig lidt hvad fanden den anden dato betød, men kunne jo regne ud at den første måtte være hans fødselsdato, og efter en håndfuld kom jeg til den uundgåelige konklusion, at han måtte være død. Jeg blev dog nødt til at spørge en mand der stod og glanede på samme opsætning, bare ligesom for at få bekræftet hvad der i virkeligheden var åbenlyst. Det virker helt uforståeligt han er dø eftersom der overhovedet ikke har været nogen udfasning. Han var højaktuel og produktiv til det sidste, hvad hvis man tænker over det, vel virkelig er måden at gå ud på.

Jeg blev selv første gang introduceret til hans arbejde gennem hans afsindige tegneserier, og har fulgt hans karriere siden. Han havde en evne til at kunne vende vrangen ud på virkeligheden, og helt åbenlyst en skabertrang der hang sammen med livet selv. Jeg har selv refereret til ham utallige gange i tekster, for hvor cool er det lige at kunne lave og udgive tegneserier og bøger, som man aldrig selv har set. Jeg kan ikke umiddelbart se hvordan man kan toppe det. Rune var et forbillede for alle mennesker med en kreativ gnist i sig.


Jeg kan huske da jeg hørte, han skulle samarbejde med MC Einar, at jeg tænkte det giver helt ufattelig meget mening. Jeg har aldrig selv haft fornøjelsen af at møde manden, men dem der har siger entydigt han var cool af helvede til.

Manden er død men hans univers eksisterer heldigvis stadig. Han havde en tro på verden ville være et bedre sted, hvis alle gik kreativt amok. Han havde fat i den lange ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar