søndag den 23. januar 2011

Danskrap.dk anmeldelse af Sandheden Grovboksen


Så har Lade fra Danskrap skrevet en anmeldelse af "Grovboksen". Dette er den fjerde anmeldelse, jeg har kendskab til, og endnu engang er det fedt at der bliver talt positivt om den plade vi har arbejdet så hårdt på.

Jeg synes han har ret i det meste af hvad han skriver, og det er sjovt at se hvordan et nummer som "Rovmord" virkelig deler vandene. Enten synes man det er virkelig sjovt eller virkelig latterligt, og sandheden er vel at det ligger på en knivsæg mellem de to. Fissefikserede rappere. Hahahahaha (udtalt med Kim Hot accent)

Det som det virker de fleste er enige om er at det er et noget tyndt koncept, men godt udført.

Det bliver umådeligt spændende at se hvad folk siger til min plade "Lejligheden til venstre" produceret af DJ Wryck. Hvis folk synes "Grovboksen" er anderledes og nyskabende, som flere har påpeget, så bare fucking vent...

Her er Lades anmeldelse...

En let sejr for Sandheden

En sammensætning af Jacob Valbjørn, Emil Eskelund (ham fra Torrpedorr) og Adam Sampler er resultatet i Sandheden. Sandheden er griskhed, overforbrug, grådighed og en stor kærlighed for at være bedre end andre i forhold til profitbegær. Dette forklarer, at deres album koster 499,95 kr. – for penge er vejen frem i livet.

På Grovboksen leverer både Jacob og Emil et godt flow og gør det underholdende at lytte til. De har hver deres meget personlige måde at rappe på, men det passer rigtig godt sammen. Kodeordene er dog ”højtsvungne melodier med iørefaldende omkvæd”, for selve tekstmaterialet er ikke værd at hoppe op i luften for. Sandheden viser da tænder til tider, men bider sig ikke fast. Det er de sært hypnotiske omkvæd, der gør at numrene ligger i den bedre ende af skalaen. For selvom der er for mange anonyme punchlines, så får omkvædene typisk numrene til at ligge godt i øret.

Albummet gæstes af navne som Alex, Pat B, Mass, Magermayn, L:Ron:Harald, Marco, David Dieu og Kim Hot. Jeg vil fremhæve to numre, der har features, som jeg synes, fungerer godt på hver deres måde. På nummeret ”Førstedame” lægger Alex omkvædet, og gør det i den rette ånd. Hans stemme og flow passer nummeret som hånd i en handske, og han får det til at lyde legende let. Nummeret ”Rovmord” har feat. af Magermayn, Kim Hot og L:Ron:Harald, og sikke en super ide at tage nogen af DK’s mest fissefikserede rappere og sætte dem sammen. Et beskidt og underholdende nummer fra start til slut. Man ved, det er dirty når L:Ron:Harald’s sidste strofe i sangen er ”…for nu har jeg igen kvalt en kvinde med min sperm”.

Albummet er produceret i samarbejde med Adam Sampler, som de fleste nok kender fra tiden med Torrpedorr (sammen med Emil). Lydbilledet der er blevet lavet til Sandhedens univers fungerer fint. Adam formår at sætte et aftryk i melodierne, der ikke er spektakulært, men absolut lugter af tydelig professionalisme. Der er spændstige rytmespor fordelt på hele pladen, og det er som regel lækkert at lytte til.

Der er både styrker og svagheden ved albummet, alligevel er debuten et meget lovende bekendtskab. Det er på en måde et anderledes og nytænkende album – men til tider også en smule kedeligt at lytte til. Selv om Sandheden gerne vil give os noget at tænke over, er det samtidig også ren underholdning. Ideen er god nok til nogle enkelte sange, men i overkanten som gennemgående tema. Kanonerne er rettet mod pengemaskinen, og herefter skyder gruppen så igen og igen. Et frontangreb, hvor energien og lydbilledet ligger for dagen, og dette giver en mindre sejr til Sandheden.

4 ud af 6 høretelefoner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar